Neerrechemstraat wordt hersteld

22 september 2017
 

De Neerrechemstraat in Kruishoutem was al een tijdje in niet even goede staat. Daarom besliste het gemeentebestuur vorig jaar om de straat grondig aan te pakken. In een eerste fase werden alle gebroken of gebarsten betonvakken vervangen. Er zijn echter ook nog heel wat betonvakken die zelf wel in goede staat zijn, maar in zijn geheel verzakt zijn. Deze zullen nu opgeperst worden om zo een vlakke en veilige rijweg te bekomen. Om het geheel af te werken zullen alle vakken op niveau voorzien worden van nieuwe voegvulling.

De werken zullen uitgevoerd worden tussen 25 september en 20 oktober 2017. De werken zullen worden uitgevoerd door de gespecialiseerde aannemer Robuco uit Buggenhout. Ze zijn gegund voor de prijs van 33.732,15 euro excl. btw.

Gedurende de periode van de werken zal in de Neerrechemstraat éénrichtingsverkeer toegelaten zijn komende van de Nazarethsesteenweg in de richting van de Ouwegemsesteenweg.

Afwisselend zal men dus het linkse of het rechtse rijvak moeten gebruiken maar telkens in de richting van de Ouwegemsesteenweg.

Deze werken verplichten de aannemer om dagelijks een gedeelte van de rijweg af te sluiten en verkeersvrij te houden, dit gedurende de volledige dag omwille van de uitharding van de injectiemortel, die onder de betonplaten wordt gespoten.

De herstellingswerken aan de voegen worden aansluitend uitgevoerd, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Elke bewoner zal via een aparte brief op de hoogte worden gebracht wanneer de volgende dag herstellingswerken voor hun woning uitgevoerd worden zodat iedereen tijdig de wagen kan verplaatsen.

 

Categorie: 

Robrecht on Twitter