Kruishoutem fietst eigen cyclocross-parcours in

5 januari 2018
 

De gemeente Kruishoutem heeft in samenspraak met de Kruishoutemse veldrijd(st)ers Jolien Verschueren en Tim Merlier een nieuw technisch fietsparcours aangelegd op de Kerkakkers in de Warandestraat in Kruishoutem.

Schepen voor sport Robrecht Bothuyne (CD&V): ‘Op de Kerkakkers kan je terecht voor voetbal, tennis, beachvolleybal en op de Finse piste. Vandaag voegen we daar een uitdagend parcours aan toe voor cyclo-crossers en mountainbikers. Het mooie is dat we dit zelf, met onze eigen technische dienst aangelegd hebben, op advies van onze eigen veldrijders Jolien en Tim.’

 

Het parcours is ongeveer 650m lang en bestaat uit balkjes, een steile brug, een heuvelzone, een wasbord en een zandbak.

Bothuyne: ‘Voldoende uitdagende elementen dus die fietsers (van jong tot oud) toelaten om hun techniek te oefenen in een veilige omgeving. En dat geldt dus niet alleen voor onze bekende veldrijders Tim en Jolien. Het parcours is voor iedereen toegankelijk en zal als uitbreiding opgenomen worden in de permanente Kruishoutemse mountainbikeroute die vlakbij de Kerkakkers loopt. Daarnaast zal het ook dienst doen als oefenparcours voor mountainbike-initiaties en sportkampen die door de sportdienst van Kruishoutem georganiseerd worden.’

 

Op donderdag 4 januari 2018 werd dit nieuwe fietsparcours officieel geopend in aanwezigheid van Jolien Verschueren en Tim Merlier.
Samen met de kinderen die het sportkamp in de kerstvakantie volgen, legden zij de eerste rondjes op het gloednieuwe parcours af.

Robrecht Bothuyne: ‘het parcours kadert in een sportbeleid waar de fiets een belangrijke positie inneemt. We organiseren voor jong en oud tal van activiteiten en de sportdienst verhuurt ook mountainbikes voor wie eens wil proeven van de sport.’

 

Wat staat op het programma in 2018?

 

MTB-initiatie voorjaar

Tijdens de maanden mei en juni wordt er jaarlijks een mountainbike-initiatie georganiseerd voor jongeren van het 4e , 5e en 6e leerjaar.

Deze mtb-tochten gaan door op woensdagnamiddag van 13.30u tot 16.00u en staan onder leiding van ervaren monitoren van de sportdienst.

Kostprijs: € 30,00 (gebruik van fietsen inbegrepen)

 

Wielerinitiatie Nokere Koerse

Vzw Nokere Sport organiseert in samenwerking met de Sportdienst Kruishoutem en de Vlaamse Wielerschool een wielerinitiatie op zaterdag 10 maart 2018 (voormiddag).

Alle jongeren tussen 8 en 12 jaar oud (zowel aangeslotenen als niet-aangeslotenen) kunnen hieraan deelnemen en zo hun eigen Nokere Koerse rijden. Inschrijven via de sportdienst.

Kostprijs: gratis

 

Sportklassen

In 2018 gaan er drie sportklassen door voor Kruishoutemse scholen(Keimolen, Vrije Basischolen van Kruishoutem en Nokere). Tijdens deze sportklassen (voor de tweede graad van het lager onderwijs) wordt er ook altijd een halve dag mountainbike voorzien.

Kostprijs: gratis

 

 

 

Sportkamp – fietsweken

Tijdens de tweede week van juli en de laatste twee weken van augustus organiseert de sportdienst opnieuw drie fiets-sportkampen.

Op de agenda staan heel wat avontuurlijke activiteiten (kajak, vlottenbouw, moerasparcours, hoogtouwenparcours, …). Alle activiteiten worden bezocht met de fiets. Één dag van de week trekken de deelnemers er ook op uit voor een grote mountainbiketocht.

Kostprijs: € 60,00 / week

 

Start to MTB

In 2017 werd een reeks start 2 MTB georganiseerd in samenwerking met Zingem en Sport Vlaanderen. Deze reeks ging door op zaterdagvoormiddag tijdens de maanden mei en juni.

Voor 2018 worden de data later nog vastgelegd.

Kostprijs: € 15,00 / 5 lessen

 

Verhuur MTB’s

Bij de sportdienst van Kruishoutem kunnen steeds mountainbikes ontleend worden. Er zijn 10 volwassen mountainbikes en 20 kindermountainbikes die kunnen ontleend worden voor een halve (€ 6,00) of een volledige (€ 12,00) dag.

 

MTB route

Aan de sporthal van Kruishoutem vertrekt een mountainbikeroute van 32 km die loopt over het grondgebied van de gemeente Kruishoutem. Deze route staat duidelijk uitgepijld met groene pijltjes.

Het cyclocrossparcours zal als (technische) uitbreiding van de mountainbikeroute meegenomen worden.

Kostprijs: gratis

Categorie: 

Robrecht on Twitter